Viktor Hansson
Axel Brattberg
Naser Rahimi

Som en total motsats till gårdagens infernaliska oväder över Göteborg, då många trodde att domedagen var kommen, visade sig vädret från sin absolut bästa sida. Spelplatsen för dagens drabbning mellan de vinröda hjältarna i Fröjdens och de orangeklädda gästerna från Brämaregården ägde rum på Valhallas fina konstgräsplan. Viktor "Dromedaren" Hansson bjöd på kaffe, Calle "Agendan" Agneman proklamerade stolt att han kände sig mjuk i kroppen och Viktor "Bästis" Bäckström var återigen i tid till en matchsamling. Det här skulle bli en bra dag.

Brämaregården kom till matchstart med elva spelare, men valde initialt att ändå sätta en spelare på bänken. Något som snart uppdagades av såväl domare som spelare. Spelaren fick således lämna den behagliga bänken och bege sig ut på planen. Matchen kunde blåsas igång och efter ett par minuter dök även ett par avbytare upp på gästernas bänk.

Fröjdens började bäst och kunde sätta ettan redan i sjätte minuten. Simon "Sävenek" Sävenek snappade upp en mindre lyckad passning i Brämaregårdens backlinje och kunde vinkla bollen förbi den sista försvararen innan bollen placerades i mål. Förutom att det gick betydligt långsammare, att det var kortare sträcka med bollen, färre motståndare som passerades samt att avslutet var lösare, lägre och med vänsterfoten var det snarlikt Michael Owens mål mot Argentina i VM 98.

Matchminut 28. Agendan visar att han kan annat än överstegsfinter och sidledspassningar då han med millimeterprecision slår in ett inlägg rakt på Säveneks panna som inte hinner undan och bollen smiter in i bortre hörnet.

I första halvleks sista minut hittar Mange "Magnus" Svantesson med ett tämligen vackert inlägg en fristående Axel "Axel" Brattberg i straffområdet. Den sistnämnde vill göra ett vackert fotbollsmål och både fintar och chippar. Finten går bra. Chippen går dåligt, men Axel sätter returen och produkten blev istället ett fulsnyggt fotbollsmål. De räknas också. 3-0 i paus.
I första halvleken åkte Fröjdens på två skador. Jonathan "Pannbiff" Mattsson fick en fullständigt knasig skada. Ett inlägg går mot bortre stolpen. Pannbiff går mot den tillsammans med ett par spelare från Brämaregården. Samtliga ramlar ihop i någon form av hög med hjälp av stolpen och resultatet blir ett djupt jack i närheten av den gode Mattssons knä. Den andra skadan var att Philip "Pedda" Berggren stukade foten.

Tränare Darko "Dacke" Lipovac kämpade sig för dagen runt ett marathon i Oslo där han växeldrog med en äldre herre i kanindräkt. Assisterande tränare Pannbiff befann sig i halvtid på akuten där han fick sy åtta stygn. Stort tack till Carina "Florence Nightingale" Fröjd som körde honom dit. Pedda tog emellertid hand om halvtidssnacket på ett föredömligt sätt. Med foten i högläge och övriga spelare runt sig tog han till orda. Fröjdens hjältar kunde gemensamt konstatera att tempot i matchen sjunkit så lågt att Dackes tempo i Oslo föreföll sig snabbt i jämförelse. Detta skulle det bli ändring på. Dags för andra halvlek.

I den 53:e minuten får Fröjdens hörna. Efter diverse flipperspel får Robin "Smögen" Berndtzen sista ordet och skickar in 4-0 till Fröjdens.

5-0 kommer efter ett vackert anfall i den 75:e minuten där Dromedaren till sist kan dunka upp bollen i nättaket, för att kort därefter bjuda på en högst oklar målgest. Han visar därmed att ett praktfullt fotbollsmål och en avig målgest absolut kan fungera ihop.

Slutresultatet skrivs till 5-0. Vi kan konstatera att gå-tempot trots allt höll i matchen igenom och att det till syvende och sist blir en behaglig seger för Fröjdens bollsparkare.
Fyra matcher kvar på säsongen där Fröjdens fortfarande har chans att komma på plats tre i tabellen. Hoppas att du vill vara med oss hela vägen.